over vrienden

De stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam, opgericht in 1985, heeft als doel nog meer Amsterdamse kinderen kennis te laten maken met muziek. Dat doet zij door extra middelen te realiseren voor activiteiten van de muziekschool. Stichting Vrienden levert graag een bijdrage aan de speerpunten van de muziekschool: jong beginnen, samen spelen en optreden. Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam heeft een ANBI-status. Je bijdrage is daarom fiscaal aftrekbaar.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam wordt gevormd door: Jantine Swagerman(voorzitter), Suus van den Akker en Ilana Rooderkerk.

financiële verantwoording

Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam heeft een ANBI-status. Je bijdrage is daarom fiscaal aftrekbaar.

talentontwikkeling

Mede dankzij de bijdragen van de vrienden konden onze leerlingen de afgelopen jaren samenspelen en podiumervaring opdoen tijdens festivals. Zo ondersteunt de stichting samenwerkingsprojecten, zoals het European Youth Music festival. Ook dragen de vrienden bij aan muzikale ontwikkeling van bands en ensembles door het volgen van masterclasses en (inter)nationale uitwisselingsprojecten mogelijk te maken.

instrumentenactie

De instrumentenactie is één van de projecten die door de Vrienden mogelijk wordt gemaakt. Dankzij dit initiatief kunnen alle leerlingen tot en met 20 jaar, die gebruikmaken van een Stadspas, de Scholierenvergoeding, het Jongerencultuurfonds of de middeninkomenskorting, met korting een instrument kopen of huren. Zo wordt muziekles voor een grotere doelgroep toegankelijk. Hier kunt u meer lezen over de instrumentenactie en de voorwaarden.

internationale uitwisseling

Dankzij een bijdrage van de Stichting Vrienden kon Klezmagic Junior, hèt junioren klezmer- en balkanensemble van Muziekschool Amsterdam, deelnemen aan een uitwisselingsproject met leerlingen van de Eyüboğlu-school in Istanbul. De leerlingen van Emirhan Tuga ontvingen de Turkse kinderen in Amsterdam en gingen later in het jaar zelf naar Turkije, om samen te musiceren, workshops te volgen en op te treden.