over vrienden

De stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam, opgericht in 1985, heeft als doel nog meer Amsterdamse kinderen kennis te laten maken met muziek. Dat doet zij door extra middelen te realiseren voor activiteiten van de muziekschool. Stichting Vrienden levert graag een bijdrage aan de speerpunten van de muziekschool: jong beginnen, samen spelen en optreden. Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam heeft een ANBI-status. Je bijdrage is daarom fiscaal aftrekbaar.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam wordt gevormd door: Jos Catau (voorzitter), Suus van den Akker, Jantine Swagerman en Wim de Vries.

financiële verantwoording

Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam heeft een ANBI-status. Je bijdrage is daarom fiscaal aftrekbaar. Je kunt hier de financiële verantwoording van de stichting downloaden.

talentontwikkeling

Mede dankzij de bijdragen van de vrienden konden onze leerlingen de afgelopen jaren samenspelen en podiumervaring opdoen tijdens festivals. Zo ondersteunt de stichting samenwerkingsprojecten, zoals het European Youth Music festival. Ook dragen de vrienden bij aan muzikale ontwikkeling van bands en ensembles door het volgen van masterclasses en (inter)nationale uitwisselingsprojecten mogelijk te maken.

instrumentenactie

De instrumentenactie is één van de projecten die door de Vrienden mogelijk wordt gemaakt. Dankzij dit initiatief kunnen eerste- of tweedejaars instrumentale leerlingen tot 18 jaar met korting een instrument kopen of huren. Zo wordt muziekles voor een grotere doelgroep toegankelijk. Hier kunt u meer lezen over de instrumentenactie en de voorwaarden.

internationale uitwisseling

Het Roman Junior ensemble heeft dit voorjaar een muziekuitwisseling met de Istanbul Eyuboglu school in Turkije. De uitwisseling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam. De talentvolle leerlingen van Emirhan Tuga gaan op bezoek bij al even talentvolle Turkse kinderen om samen te musiceren, workshops te volgen en op te treden. Vervolgens komt de Turkse muziekgroep naar Amsterdam. Zo doen de kinderen over en weer waardevolle contacten op en leren ze van elkaars cultuur.